Hinkaalid

Taigen:
4 dl jahu
1 tl soola
1,25 dl vett

Täidis:
150 g lambahakkliha
150 g seahakkliha
3 küüslauguküünt
sibulat
0,5 dl lihapuljongit
soola
musta pipart
peotäis lehtpeterselli
1 loorberileht

1. Taigna valmistamiseks sega jahu, sool ja vesi ühtlaseks taignaks.
2. Haki küüslauguküüned ja sibul. Lisa hakklihad, puljong, sool, pipar ja hakitud lehtpetersell ning klopi segu ühtlaseks massiks.
3. Rulli taigen kergelt jahusel laual 2 mm paksuseks. Vormi teeklaasi või vormi abil umbes 8 cm läbimõõduga taignakettad.
4. Aseta igale taignakettale supilusikatäis täidist. Tõsta taigen ümber täidise ja suru servad tugevasti kinni.
5. Keeda hinkaale soola ja loorberiga maitsestatud vees, kuni need pinnale tõusevad.
Serveeri kuumalt hapukoorega.
Hüva nõu:
Gruusia pelmeenid ehk hinkaalid valmistatakse tavaliselt mitmest erinevast lihast. Hinkaalide võlu seisneb nende mahlases täidises, kus on tugevalt tunda nii küüslauku kui ka sibulat.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

54 kommentaari “Hinkaalid

  1. Tulid head. Tainas tuli mul liiga kõva, aga no harjutamise asi. Järgmine kord panen veidi rohkem vett või vähem jahu.