Püreesupp spinati, singi ja kookosega

kuni 10 värsket spinatilehte
u. 50g taist toorsuitsu loomalihasinki (poest ostes u 10 õhukest viilakat)
1 pk 10% rõõska koort
2/3 l vett
muskaatpähklit
kookoshelbeid
soola
pipart
1-2 tl kartuli või maisitärklist

retsepti kogusest piisab kergeks õhtusöögiks 2-le.

1. Pane vesi potiga pliidile, lase keema.
2. Samal ajal puhasta spinatilehed rootsudest ja rebi käte vahel peenemaks.
3. Kui vesi on keema tõusnud lisa spinat.
4. Blansheeri kiirelt ehk u. 2 minutit.
5. Lisa rõõsk koor, kuumuta kergelt segades 1-2 minutit.
5. Vahepeal lõigu toorsuistusink ribadeks.
6. Tõsta supialge pliidilt ning lisa tükeldatud sink, maitsesta soola ja pipraga, noaotsaga jahvatatud muskaatpähklit.
7. Püreesta nuimikseriga kogu mass.
8. Kui segu on piisavalt peen (mõtlen siin tekstuuri), tõsta pott taas tulele ning lisa paar-kolm teelusikatäit kookoshelbeid.
9. Supi paksendamiseks kasuta eelnevalt vähese veega segatud teelusikatäit kartuli- või maisitärklist. lisa see segades supile.
10. Maitse ning kui vaja lisa, mis puudu tundub olevat. Kuumuta keemiseni…

…ning VOILA! – ülimega huvitav maitseelamus on valmis! Serveeri kohe, kõrvale sobib igasugune must või valge leib, alla pesta sobib seda suppi kena jaheda chardonnay’ga. ENJOY! :o)

PS! – kookoshelbed võib asendada kookospiimaga, vähendades selle võrra vee kogust.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

4 kommentaari “Püreesupp spinati, singi ja kookosega

  1. Tõesti väga hea supp, olen seda nüüd valmistanud erinevate sinkidega, toorsuitsupeekon oli parim:) ja alati olen teinud kahekordse koguse, sest see on lihtsalt nii hea!