24 tunni värske hapukurk

värskeid kurke
vett
punt rohelist: mädarõika lehed, kirsi lehed, mõned tamme lehed
1-2 noort koorimata küüslauguküünt
soola
suhkrut

1. Pane poti põhja pestud lehed. Koorimata küüslauguküüs lõika pooleks ja pressi noa küljega katki ning lisa samuti potti.
2. Pese kurgid, lõika otsad ära ja lao tihedalt potti.
3. Valmista soolalahus: 1 liitri vee kohta 4 sl jämedat soola ja 0,5 sl suhkrut. Kuumuta vedelik peaaegu keemiseni (vedelik peab olema parajalt kuum kuid mitte keev) ja vala kurkidele nii, et need oleks vedelikuga kaetud.
4. Aseta kurkidele raskus. 24 tunni möödudes on värsked hapukurgid valmis.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

11 kommentaari “24 tunni värske hapukurk

  1. kas kuidagi ilma nende lehdedetta ka saab kurki soolata,mõtlen,et ka hääd jääks,pole ju hetkel kuskilt mustsõstra ,kirsi,mädarõika jni.lehti võtta!?

  2. Esiteks, milleks lõigata kurkidel otsi ära nende välimust niimoodi rikkuda. Mina suskan kurke paarist kohast kahvliga. Keedetud veele 1 supilusikas kuhjaga soola ja 1 sl suhkrut. Kõik muud lehed ja maitsetaimed nagu tavaliselt. Kuum soolvesi kurkidele ja järgmine päev ampsama. Tõsi, ülejärgmisel päeval on nad kõige paremad.

  3. Mina panen liitri vee kohta 2sl soola ja 2-3sl suhkrut. Äädikat panen 1tl liitrile, kui tahan kurke enne 24 tundi süüa nö starteriks.

  4. Mari, sul tõesti hea retsept. Ma juba 2 korda sel aastal teinud kurke. Ainus vahe, et ma ei kasuta kuuma vett.

  5. No mida retsepti ma ei mõsta, tegin ja kurgid tulid ülisoolased, mis 4spl soola kui see rikkus kõik mu kurgid ära. Täitsa lõpp

  6. Mari – sinu retsept käib marineeritud kurkide juurde,(ise teen ka nii)
    hapudele aga äädikat ei lisata.Sorri

  7. minu meelest on soola liiga palju.Ise teen kiir-kurke selliselt:1liitri vee kohta panen 2 spl soola,2 spl suhkrut, 2 spl äädikat ja muidugi till,küüslauk.mustsõstralehed.Valan kuumalt kurkidele peale ja võib juba 10. tunni pärast süüa.