Linnupiimatort 2

Põhi:
200 g võid
4 sl kakaod
6 muna
1,5 kl suhkrut
1 tl soodat
2 kl jahu

Kreem (mannapuder):
3 kl piima
4 sl mannat

Võikreem:
250-300 g võid vahusta
1 kl suhkruga
maitsestamiseks vaniljet
2 tl zelatiini

Glasuur:
5 sl suhkrut
3 sl hapukoort
3 sl kakaod
1,5 sl võid

Põhi:
1. Vahusta või suhkruga.
2. Klopi munarebud eraldi ja vala juurde.
3. Siis lisa jahu koos kakao ja soodaga.
4. Kõige lõpuks lisa vahustatud munavalged.
5. Vala valmis segu kas küpsetuspannile või vormi ja pane ahju küpsema (seniks kuni on seest ka küpsenud).

Kreem:
1. Vahusta nüüd või koos suhkruga.
2. Poole pealt lisa sinna ka jahtunud puder.
3. Nüüd vahusta koguaeg edasi, maitsesta vaniljega.
4. Lisa nüüd see sulatatud zelatiin ning sega hoolikalt.
5. Valmis, kalla segu jahtunud põhja peale.

Glasuur:
1. Sega ained ühte kaussi ja kuumutada keemiseni (mitte keeta).
2. Vala glasuur soojalt peale.
3. Oota kuni glasuur on jahtunud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

9 kommentaari “Linnupiimatort 2

  1. Ennikesele. Klaas on muistne mõõduühik mida kasutati endises N Liidus kuna teisi mõõtmiseks vajalikke asju polnud saada. Mõõt vastab 200 ml ehk 1 kl = 200 ml

  2. aitäh hea retsepti eest. ma pole just suur küpsetaja seetõttu oli hea et selgelt ees järjekord ja õpetused kuidas teha :)))) väga maitsev tort tuli, soovitan kõigil järgi proovida. (tõeliselt rammus, aga mõnikord ju ikka võib… )

  3. Aitäh linnupiima retsepti eest!

    Mina olen alati retsepti kohendanud oma maitse järgi nii palju kui võimalik. Kindlasti hakkan varsti järele proovima , olen üsna suur küpsetaja ja magusa roobert.Aga minule ka tundus,et see saab kaunis vänge olema. Teen nii, et kreemile ei pane nii palju võid ja põhjalt võtab ka suhkrut vähemaks.
    Tänan