Liha tumedas õlles

2 mugulsibulat
2 küüslauguküünt
2 kg loomaliha
1 l tumedat õlut (Saku)
jahu
tomatipüreed
soola
pipart

1. Haki sibul ja küüslauk.
2. Prae sibul kuni pehmenemiseni ja lisa küüslauk.
3. Haki liha 2×2 cm kuubikuteks.
4. Prae liha pannil, lisa soola ja pipart, prae u. 2-3 minutit igast küljest
5. Lisa liha potti kus on praetud sibul ja küüslauk. Hoia pott täiskuumusel ja lisa õlu. Lase kõik keema ja lisa kastme paksendamiseks veidi jahu mis on eelnevalt väheses külmas vees lahustatud. Keeda seejärel u. 4-5 minutit, et kaste pakseneks.
8. Lisa tomatipüreed nii palju, et lihatükid oleks vedeliku all. Vajaduse korral lisa veel jahu, soola ja pipart
9. Ja nüüd keeda kuni liha on pehme, see võtab u. 3 tundi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

3 kommentaari “Liha tumedas õlles

  1. Marianne Hõlpus

    Liha tuleb ikka enne pehmeks hautada ja siis kastme paksendamiseks jahu…Niimoodi ei lähe vähemalt kõrbema.Marianne

  2. Päris tugeva maitsega roog tuleb. Õlu teeb ta mõnusalt mõrudaks.
    Sibula, küüslaugu ja liha võib alguses ka koos pruunistada. On ehk vähem mässamist.
    Igatahes, päris huvitav on. Tasub järele proovida.