Risoto puravikega

1 sl võid
1 sl oliiviõli
1 väike sibul
1 kobedam küüslauguküüs
250 g risoto või pudruriisi
150 g värskeid puravikke vöi 50 g kuivatatud puravikke
1 tass kuiva, valget veini
1 liiter juurvilja- või kanapuljongit
50 g riivitud parmesani juustu
20 g võid
1 dl vahukoort
jahvatatud musta pipart
riivitud muskaatpähklit
vajadusel soola

Kui kasutate kuivatatud puravikke, pange need eelnevalt paariks tunniks sooja vette ligunema. Värsked puravikud tuleb puhastada ja õhukesteks viiludeks lõigata. Sulatage või ja õli paksupõhjalises potis ning lisage peeneks hakitud sibul ja küüslauk ja praadige need klaasjaks. Lisage puravikud ja jätkake praadimist. Järgnevalt tuleb lisada riis. Laske ka sellel veidi rasvas praadida. Nüüd kallake juurde valge vein. Segage puulusikaga potis olevat segu, kuni vein on aurustunud. Kallake osa puljongist riisile nii, et vedelik kattaks riisi ja segage risottot kuni vedelik on aurustunud. Jätkake seda protseduuri, kuni kogu puljong on riisile lisatud. Riisi peab keetma ca. 25 minutit.
Lõppuks lisage sellele kreemjale puraviku risottole parmesani juust, või ja vahukoor. Maitsestage värskelt jahvatatud musta pipra ja muskaatpähkliga. Puravike asemel võib kasutada ka shaminjone.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

Üks kommentaar “Risoto puravikega

  1. Kõige parem risoto, mida ma iialgi teinud olen, kasutasin shampinjone, lisasin värvi mõttes porgandit ja porrut, kasutasin kohvikoort ja tuli lihtsalt imemaitsev, aitäh inspireerimast!