Täidetud kalmaarid

12 väiksemat kalmaari (u. 15 cm pikkust)
2 mugulsibulat
3 küüslauguküünt
1 väike värske punane tshillikaun
1 kimp värsket koriandrit
4 sl oliiviõli
2 sl tomatipastat
0,5 tl jahvatatud koriandrit
2 noaotsatäit jahvatatud vürtsköömneid
soola
0,25 l kuiva valget veini

1. Pese kalmaarid, eemalda neilt nahk ning tõmba kombitsad keha küljest ära. Eemalda närikud, läbipaistvad kiusplaadid ja uimed. Pese veel kord kombitsad ja kere puhtaks ning tupsuta kuivaks.
2. Täidise jaoks lõika kombitsad ja uimed väikesteks tükkideks. Koori sibulad ja küüslauguküüs. Lõika sibulad peenteks kuubikuteks ning purusta küüslauk. Lõika tshillikaun lahti, eemalda seemned ning haki kaun peeneks. Pese roheline koriander puhtaks, tupsuta kuivaks, kitku lehekesed varte küljest ära, jäta mõned lehed garneerimiseks alles, teised haki peeneks.
3. Kuumuta pannil õli. Prae kombitsa- ja uimetükke selles tugevalt mõni minut. Lisa sibulad, mõne minuti pärast küüslauk ja tshilli. Maitsesta tomatipasta, koriandri, vürtsköömne ja soolaga. Lisa neile roheline koriander. Lase täidisel veidi jahtuda.
4. Soojenda praeahi 200°C-ni. Tõsta täidis kalmaari tuubidesse. Sulge tuubid puutikkudega, pane kohruvormi ja vala vein neile peale. Kata nõu fooliumiga ning kuumuta kalmaare soojendatud praeahjus 25-30 minutit. Garneeri rohelise koriandriga ning serveeri keedetud riisiga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga