Grillitud maks ja sibularõngad meega

500-600 g loomamaksa

Marinaad:
1 dl oliiviõli
0,5 dl sidrunimahla
0,5 tl jahvatatud musta pipart
2 sl hakitud värsket majoraani
2 sl hakitud värsket salveid
soola

mugulsibulaid
võid
mett
soola

1. Sega kokku marinaadiained.
2. Pese maks. Leota külmas vees umbes 30 minutit. Puhasta maks soontest ja kelmest, lõika viiludeks.
3. Pane maksaviilud kaanega nõusse, vala peale marinaad ja lase suletuna seista vähemalt 1 tund. Sega maksatükke aeg-ajalt, et kõik tükid maitsestuksid ühtlaselt.
4. Grilli maksaviile 4-5 minutit. Küpsenud maksale raputa peale veidi soola.
5. Lõika sibul rõngasteks. Pane grillile võiga määritud fooliumitükk ja keera fooliumil servad veidi üles poole. Aseta fooliumile sibularõngad. Tilguta sibulatele veidi vedelat mett ja maitsesta soolaga. Küpseta aeg-ajalt segades umbes 10 minutit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga