Eriline kalasupp

1 l vett
2 kalapuljongikuubikut
400 g purustatud tomateid (konserv)
2 mugulsibulat
2-3 küüslauguküünt
2 porgandit
2-3 sl õli
10 väiksemat kartulit
200 g sulatatud juustu
400 g kalafileed
0,5 dl peenestatud basiilikut
sidrunipipart
tilli
murulauku

1. Peenesta sibul ja küüslauk ning lõika porgandid kuubikuteks. Vala potti õli, aja kuumaks, lisa porgandid, sibul ja küüslauk, prae veidi.
2. Lisa vesi, kalapuljongikuubikud ja purustatud tomatid. Hauta umbes 10 minutit. Lisa kuubikuteks lõigatud kartulid ja sulatatud juust. Maitsesta basiiliku ja sidrunipipraga. Hauta veel 10-15 minutit.
3. Lõika kalafileest suupärased tükid ja lisa supile. Keeda veel veidi kuni kala on küps. Lisa vahetult enne serveerimist ohtralt hakitud tilli ja murulaugu segu.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

7 kommentaari “Eriline kalasupp

  1. Super hea supp!!!
    Just sõin ja kõht on isegi liiga täis 😛
    Pipart läx vist natuke liiga palju…

  2. Tõsiselt hea supp! Ma panin sisse lõhet, mille ma ennem ahjus küpsetasin (kuna elan soomes siis lõhe pole luksus :) ) ja lisaks veel krevette mis ma külmikust leidsin. Esimest korda tehes panin ka keedetud muna. Hea paks supp kus oli piisavalt vedelikku (see lemmik osa supist), kuna paks siis väga toitev.
    Soovitan proovida lastevanematel kelle lapsed kala ei armasta.
    Mina kala sööja pole, söön kala vaid kuna pean aga see supp sai nüüd mu lemmikuks, ennem oli seljanka.

  3. tegin täpselt retsepti järgi, ainult sibulat panin vähem:) minu ja ka teiste pereliikmete arvates ülimaitsev supp!
    minu 1,5-aastane poja sõi seda ka isuga;)

  4. Söön praegu suppi ning on tõesti väga maitsev.
    Suhtusin esimese hooga tomatisse kahtlustavalt, kala ja tomat pole minu jaoks kõige loomulikum kombinatsioon. Aga järgisin retsepti ja ei pidanud pettuma – mingil kummalisel moel pehmendab tomat kala tugevat maitset. Aga kuna mulle ei meeldi sogased supid, nõrutasin purustatud tomatide konservist suurema osa vedelikku välja.
    Koguste osas lisaks, et kui suur sibulasõber pole, siis kaks on natuke palju.
    Kellel vähegi viitsimist, soovitan teha tõelisest kalapuljongist, see pole nii suur mässamine, 25 minutiga on valmis. Ja maitse tuleb selgem ja puhtam.
    Esimene kausitäis otsas, lähen võtan juurde!

  5. Väga maitsev supp tuli. Pisikesed omapoolsed täiendused lisaks:
    *Sulatatud juust lisada lõpus, koos kalaga.
    *Et asi väga rammusaks ei kisuks, võiks kasutada 150g light sulatatud juustu.
    *Basiilikut ei ole vaja, kui osta poest purustatud tomatid basiilikuga
    *Kui on peres lapsed, siis täiesti piisab puljongist ja basiilikuga tomatikonservist – pole vaja rohkem ei soola, ega pipart.