Kartulipannkook ehk rösti

4 keskmist koorega keedetud kartulit
(värsketele kartulitele 1 kuhjaga tl kartulijahu)
1 väike sibul
piima
soola

Keeda kartulid peaaegu pehmeks (umbes 15 minutit) eelmisel või isegi üle-eelmisel päeval, hoia jahedas. Riivi kartulid jämeda riiviga, sega hästi peeneks lõigatud sibula ja soolaga. Vesistele kartulitele sega juurde kartulijahu. Kalla segu väikesele omletipannile, tasanda pind ja suru pannilabidaga kergelt kinni. Tilguta piim rösti peale ja prae keskmisel kuumusel pruuniks. Rösti ümberpööramiseks kasuta sobiva suurusega taldrikut või potikaant. Aseta see panni peale ja pööra koos sellega ringi. Pruunista ka teine külg. Lõika rösti kääridega sektoriteks ja paku kuumalt.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

53 kommentaari “Kartulipannkook ehk rösti

  1. Oige rost tehakse toorest kartulist aga seda on hea teha ka eelmisel paeval jargi jaanud keedekartulist.