Rummibaabad

Taigen:
100 g rosinaid
3 dl tumedat rummi
100 g võid
25 g presspärmi või 12 g kuivpärmi
3 sl käesooja vett
4,5 dl jahu
2 sl suhkrut
suur näputäis soola
4 muna

Immutamiseks:
1 l vett
500 g suhkrut

1. Pane rosinad rummiga ligunema. Lahusta pärm leiges vees.
2. Sõelu jahu laiemasse kaussi ja tee keskele süvend. Lisa sinna suhkur, sool, 2 muna ja pärmivedelik ning sega puulusikaga, kuni taigen on ühtlane ja elastne. Lisa veel üks muna ja sega taigen ühtlaseks, korda sama ka viimase munaga. Viimasena sega taignasse pehme või ja nõrutatud rosinad.
3. Määri sulatatud võiga 16 umbes 10 cm sügavust ja 6-7 cm läbimõõduga metallist vormi (võid asendada ka muffinipanniga). Jaga taigen tükkideks vastavalt vormide arvule ja pane taignatükid vormide põhja. Lase soojas kohas kerkida, kuni taigen on tõusnud vormi ääreni.
4. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200°C juures 15-20 minutit ja kummuta siis kohe vormidest välja, restile jahtuma.
5. Keeda 1 liitrist veest ja 500 g suhkrust siirup.
6. Kasta täielikult jahtunud baabad ükshaaval siirupisse, hoides baabat vahukulbiga siirupis, kuni õhumulle enam pinnale ei tõuse. Seejärel aseta baaba nõrguma restile, mille alla on pandud suur kandik või vaagen siirupi kogumiseks.
7. Kui baabad on uuesti jahtunud ja nõrgunud, immuta neid rosinate leotamisest ülejäänud rummiga ja lao uuesti restile nõrguma.
Enne serveerimisvaagnale asetamist nirista baabadele kogu kandikule nõrgunud rummisiirup.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga