Keedetud keel

1 kg keelt
1 mugulsibul
1 sl jämesoola
10 tera musta pipart

1. Pane keel kuuma soolasesse vette, mis katab keelt paari sentimeetri jagu. Eemalda sibulalt lahtised koored, lõika ära tipp ja kand ning lisa keeduvette. Aja kiiresti keema, koori vaht ja keeda seejärel madalal kuumusel kaane all umbes 1,5-2,5 tundi, olenevalt keele suurusest. Keetmise lõpupoole lisa pipraterad. Keel on küps, kui puust kokteilitikk läheb hõlpsasti sisse keele kõige paksemasse kohta.
2. Lase keelel umbes 10-15 minutit keeduleemes jahtuda. Seejärel “ehmata” külma voolava vee all keelt, et keelt katvat kelmet oleks hõlpsam eemaldada.
3. Eemalda keeletüve juurest kogu rasv, kõik ebatasasused ning keelt kattev kelme.
4. Säilita keelt kuni serveerimiseni jahedas, suletud nõus. Serveerimisel viiluta väikesed keeled diagonaalselt, suuremad aga risti kiudu. Serveeri kuumalt või külmalt, lisandiks värvilised köögiviljad.
Hüva nõu:
Serveerimisvaagnal kuivamise vältimiseks pintselda keeleviilud tarretiselahusega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

2 kommentaari “Keedetud keel

  1. …kui lisada juurde natuke sidrunimahla on see veel eriti hea. mu vanema tegi seda ja ma võin öelda et see oli tõesti hea..nii et..mmmmm:)

    • Kuhu ja millal seda sidrunimahla lisatakse? Kurku tund peale söömist.
      Miss asi on tarretiselahus?