Vürtsikad lambalihavardad ehk Keftedes

700 g lambaliha
1 mugulsibul
paar petersellioksa
paar koriandrioksa
paar piparmündivõrset
0,5 tl jahvatatud vürtsköömet
0,5 tl vürtsisegu (omal valikul)
1 tl paprikapulbrit
soola
purustatud musta pipart
piparmünti

Kaste:
2 sl peenestatud värsket piparmünti
6 sl maitsestamata jogurtit

1. Lõika lambaliha tükkideks ning töötle köögikombainis peeneks. Kaabi liha masinast välja.
2. Pane masinasse tükeldatud sibul ja värsked ürdid ning peenesta need. Kalla juurde liha, lisa vürtsid, sool ja pipar ning sega tihkeks kleepuvaks seguks.
3. Kaabi segu masinast kaussi ja tõsta tunniks külmikusse.
4. Kastmeks sega kausis kokku peenestatud piparmündilehed ja jogurt ning tõsta samuti külmikusse.
5. Vormi lihasegust umbes 3×8 cm vorstikesed ja torka need küpsetusvarraste otsa. Soojenda grill ja küpseta vardaid 5-6 minutit, üks kord keerates.
6. Jaga lihavardad taldrikutele ja serveeri kohe koos kastmega. Paku juurde sooja pitaleiba.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga