Angerja – lõhesupp munaga

1 keskmine mugulsibul
3-4 peenemat porgandit
5-6 kartulit
4 keedetud muna
300 g nahata lõhe (forelli) fileed
1 angerjas (angerja ja lõhe võib asendada ka muude kaladega, kuid maitse ja ka välimus kannatab)
punt värsket tilli
2-3 loorberilehte
5-6 tera vürtsi
10 tera pipart
3-4 tl soola
4 l vett
(võib lisada ka kooritud krevette, et supp veelgi mõnusam oleks)

1. Koori ja lõika kartulid kuubikuteks, porgandid õhukesteks seibideks ja tükelda sibulad.
2. Puhasta angerjas ja lõika koos nahaga 1 cm paksusteks seibideks. Lõhe(forell või ka muu kala) lõika u. 2 cm kuubikuteks.
3. Haki munad ja värske till. 4. Pane sibulad ja porgandid koos maitseainetega keema. Mõne aja pärast lisa ka kartulakuubikud.
5. Kui porgand ja kartul on pehme lisa kala, kuid keera kuumus enne väiksemaks, et kala keemisega ära ei laguneks.
6. Kui kala on keenud (u. 5 min), keera kuumus maha ning lisa hakitud munad (kooritud krevetid) ja till.
7. Sega kergelt ja lase 5 minutit seista, et hakitud muna ja till jõuaks maitse edasi anda.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

4 kommentaari “Angerja – lõhesupp munaga

  1. Supi-Lontrus

    alustusex oli mul ainult 2 väiksemat forelli, mis ise püütud. angerjat paraku mitte. aga krevette lisasin küll, 100g. supp valmib kiirelt ja on maitsev pealekauba! täidab kõhtu, samas on lisanduvate rasvaineteta, mis teeb supi väga kergex. soovitan ära proovida!!!