Rabarberi – kaerahelbekook

Taigen:
2 dl jahu
1,5 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1,5 dl keefiri
50 g võid
1 tl kardemoni

Täidis:
2 dl kaerahelbeid
150 g võid
kaneeli
vaniljesuhkrut
2 dl suhkrut

kausitäis rabareberid (väike)

Sulata või, ja sega taigna ained ühtlaseks massiks. Aseta vormi põhja.
Lõika rabarberid kuubikuteks ja aseta taigna peale. Sulata või ja sega kaerahelbed ja suhkur ning või, lisa kaneeli ja vaniljesuhkrut. Raputa täidis rabarberite peale. Küpseta ahjus 30-40 min, vastavalt ahjule 200°C juures. Serveeri näiteks koos jäätisega. Head isu!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

148 kommentaari “Rabarberi – kaerahelbekook

  1. Minu arvates tuli kook väga hea välja ja ei olnud liiga vedel kah ega midagi. Ja minu arvates üks õige kook peabki magus olema, pealegi, mul oli palju rabarbarit peal. Ja keefiri asendasin hapukoorega (kuna seda hetkel käepärast võtta ei olnud) ja tuli imehea.

  2. ei õnnestunud see kook. Liiga palju võidu (terve pakk) nelja inimese kohta. See või tegi asja kohe eriti vedelaks. Idee “rabarberikook kaerahelvestega” on iseenesest põnev, aga selle retsepti järgi küll teoostada ei saa. Ahjaa, liiga magus tuli ka.