Kohupiima – punasesõstrakook

Tainas:
250 g jahu
1 sl küpsetuspulbrit
½ tl soola
2 ½ tl õli
125 g kohupiima
1 muna
1 munavalge
1 dl tuhksuhkrut

Täidis:
500 g kohupiima
3 muna
3 sl kartulijahu
1 dl suhkrut
1 sidruni mahl ja riivitud koor

Kate:
4 munavalget
2 ½ dl suhkrut
500 g punaseid sõstraid

1. Taina valmistamiseks sega jahu, küpsetuspulber ja sool.
2. Vala jahu keskele õli, muna, munavalge, tuhksuhkur ning kohupiim.
3. Sega ja sõtku ühtlaseks tainaks.
4. Täidise jaoks sega kohupiim, munad, kartulijahu, suhkur, sidruni mahl ja-koor.
5. Määri väiksem ahjuplaat võiga.
6. Rulli tainas õhukeseks, tõsta plaadile ja suru ääred kõrgemaks.
7. Kata kohupiimatäidisega.
8. Küpseta 200°C ahjus 30 minutit.
9. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Lisa vähehaaval ja vahustades suhkur.
10. Sega sõstrad munavalgevahuga. Tõsta koogile.
11. Küpseta veel 10 minutit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

2 kommentaari “Kohupiima – punasesõstrakook

  1. Kui olin koogi ära küpsetanud, mõtlesin et ei tulnud üldse välja, kate (munavalge) tõmbus ainult pealt kõvaks, aga alt jäi tooreks. Hommikul proovisin ja siis oli juba kook parem, kuigi siiski ikkagi liiga magus minu arvates.

    Marjad võiks isegi lihtsalt ilma munavalgetagi koogile panna.

  2. Huvitav kook. Ainult minu ahjus läks pühi liiga tumedaks, st et võiks olla 20minutit + 10 minutit 200 kraadiga.
    Kasutasin külmutatud punaseid sõstraid, sobisid hästi.