Aedvilja – piimasupp

1 pisike värske kapsapea
6 keskmist värsket kartulit
4 keskmist värsket porgandit
klaasitäis puhasatud värskeid herneid
u. 1.5 l vett
u. 0.75 l piima
4-5 sl võid
soola
maitserohelist

1. Pane potti keema vesi, sool ja peenteks ribadeks lõigatud kapsas.
2. Kui kapsas on poolpehme, lisa kuubikuteks lõigatud kartul.
3. Samal ajal hauta pannil või kastrulis võiga peaaegu pehmeks porgandiviilukesed.
4. Kui kartul on ka poolpehmeks keenud, lisa potti või-porgandisegu ja herned.
5. Kuumuta piim ja lisa supile, kui herned on pehmed.
6. Raputa supile hakitud tilli-peterselli ja söö.

Mine tõsta teine taldrikutäis….

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

23 kommentaari “Aedvilja – piimasupp

  1. Kui te peale esimest pannitäit (tainas voolab või sulades mööda panni laiali) tainast ära visata ei taha siis pange sinna jahu nii et kätega pätsid vormida saaks. siis saate ka küpsised tehtud. Ilma jahu lisamatta võite kohe koostisosad minema visata ärge vaevuge segama.

  2. Väga hea supp! Lasteaias ma seda ei söönud aga 14a, kui ema seda tegi, siis hakkasin jumaldama ja õppisin selle tegemise ise ka ära. Nüüd on meil sõbrannade ja sõpradega aastas kord selle supi söömise päev. Just siis on see kõige parem, kui teha värsketest juurviljadest.

  3. Maailma parim supp. Ilma kapsata?? nalja teete või 😀 See teebki selle supi maitsvaks. njämma. Parimad maitseelamused lapsepõlvest :)

  4. Mina suutsin ka midagi ära rikkuda – sain samuti ühtlase plaadikoogi. Maitse enam-vähem. Jonni ei jäta, jätkan katsetusi, ehk kunagi tulevad õiged ka.

  5. Ei tea, ei õnnestunud, panin küll täpselt retsepti järgi. Vaatasin kohe, et rasvainet on kuidagi palju ja taigen jäi väga vedel. Kui ahju panin, vajus kõik laiali ühtseks plaadikoogiks, maitse oli ka liiga rasvane. Ei välimust ega maitset kahjuks. Peab teisi retsepte katsetama.

  6. Ikka v2ga v2ga head!!!

    Ma proovisin veel kaerahelveste asemel röstimata mysliga – ise röstisin kergelt l2bi ja siis nagu retsept ikka. Tuli ka v2ga maitsev – mulle meeldib kui on igast vidinaid veel sees ( rosinad, p2evalille seemnded jms) Maitse asi :)
    Nyyd ei l2he enam yldse poodi kypsiseid ostma – need on k6ige paremad 😛

    Minu arust on yks lihtsamaid retsepte!

    P2ikest!

  7. Olen nii paljudelt inimestelt kuulnud, et see on nedne elu kõige jubedam supp olnud, mida nad lapsepõlves sööma on pindnud:D… Ei tundu tõesti eriti isuäratav ja ega ei julge proovida kah.

  8. nii lihtsalt ja väga mõistlikud komponendid. proovin teha ise kindlasti, sest tulemus on maitsev ja tervislik!!!!

  9. Lugu on selline, et see supp on ainult siis hea, kui on koorega tehtud. Kohvikoor on viimane vöimalus, lahjemaks ei tohi lasta´, st et ei tohi vesine olla, ja kapsas kah ei kölba sinna mitte! Parima saab, kui vees hautatud juurviljad – porgand muidugi enne vöis kuumutatud, hernes ja kartul enne löplikku pehmemist koorega yle kuumutada. Tilli mitte palju, ja peterselli? ma ei panekski. Killuke head värsket vöid veel enne laualeandmist peale…siis on see delikatess. Vaesed lapsed, muidugi on teil halvad mälestused kui teile kapsaga vesilörri pakuti.

  10. kohutav supp, jubedamad mäletastused lapsepõlvest.Köögiviljad ise head, piim ka ,aga supina kokku pannes on täielik roppus

  11. jätke ära kapsas, asendage see lillkapsaga…….vee ja piima suhe peak svastupidine olema…pakk vahukoort, et rammusam oleks…..vääga palju herneid……ja vot siis on teil supp, mis teeb rõõmu nii kõhule kui vaimule:)

  12. herneid peab supis hästi palju olema ja kapsa võiks üldse ära jätta ( rikub minu jaoks kogu maitse). Üks meeldivamaid mälestusi lapsepõlvest.