Maasikaunistus

Põhi:
125 g margariini
1 dl suhkrut
3 munakollast
1½ dl nisujahu
5 spl piima
2 tl küpsetuspulbrit

Kate:
3 munavalget
2 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
2 dl mandlilaaste või purustatud mandleid

Kaunistuseks:
4 dl vahukoort
maasikaid

1. Pane ahi soojenema 180°C -ni.
2. Vahusta margariin suhkruga. Lisa ükshaaval munakollased, vahusta edasi.
3. Sega nisujahu ja küpsetuspulber. Lisa piimaga vaheldumisi taignale ning sega korralikult.
4. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri taigen sinna peale. Kuna taigen on üsna kleepuv, on seda kõige parem teha märja käega.
5. Vahusta munavalged suhkruga. Lisa purustatud mandlid, sega ja määri vaht taignale.
6. Küpseta ahjus 20 minutit. Lõika jahtunud kook keskelt pooleks. Kata üks pool maasikatega ja poole koguse vahukoorega. Tõsta teine koogipool peale ja kata ülejäänud vahukoorega.

Torti võib süüa samal päeval, aga kõige paremini maitseb ta siis, kui on öö läbi külmas seisnud. Vahetult enne serveerimist kaunista maasikatega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga