Lõhe – kodujuustu tort

Põhi:
150 g näkileibu
75 g võid või margariini
1 dl piima immutamiseks

Täidis:
4 tl þelatiini
1 dl vett
150 g külmsuitsulõhet
100 g porrulauku
1 dl tükeldatud tilli
1 tl sidrunipipart
400 g kodujuustu
2 dl vahukoort

PÕHI:
1. Purusta näkileivad ja sega pehme margariiniga.
2. Kata ümmargune lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga.
3. Mätsi sellele näkileivasegu, immuta piimaga ja aseta vorm külma.

TÄIDIS:
1. Leota þelatiini külmas vees, kuumuta pidevalt segades keemiseni ja lase jahtuda.
2. Tükelda lõhe ja porrulauk.
3. Sega kodujuust, vahustatud koor ja þelatiin, lõhe ja porrulauk.
4. Vala täidis vormi ja kata fooliumiga, lase ööpäev külmas seista.

Vahetult enne serveerimist võta tort vormist välja ja kaunista.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga