Täidetud suvekõrvits

1 suur või 2 väikest suvekõrvitsat (zuccini)
150 g seeni (shampinjon või kukeseen)
1 väike mugulsibul
3 tomatit või 3/4 purki purust. tomatit (tomati asemel rõõska koort)
küüslauku
riivitud juustu (feta juustu või tofut)
oliiviõli
soola
suhkrut
punet
basiilikut
pipart (punane pipar)
(paprikapulbrit)

1. Lõika suvekõrvits pikuti pooleks.
2. Kõverda sisu lusikaga välja
(lõika sisu kuubikuteks ja kasuta osa täidiseks, osast tee toorsalat koos sidrunimahlaga)
3. Haki seened, sibul ja küüslauk peeneks.
4. Prae läbi õlis koos osaga kõrvitsasisust, maitsesta basiiliku, pune ja pipraga.
5. Lisa tomatid või röösk koor, kuumuta hetk, maitsesta soola ja suhkruga (ja punase balsamiveiniäädikaga).
6. Pane kõrvitsalaevad praepannile võimalikult tihedalt, et püsti püsiks ja täida.
6. Puista peale (feta ja) riivitud juust.
7. Pane 225°C ahju 20 min.

Paku kõrvale riisi või söö niisama.
Kui soovid, võid riisi lisada ka täidisele, aga parem on ta lisandina.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga