Püreesupp krevettidega

4 kartulit
herneid (külmutatud)
200 g puhastatud krevette
1 mugulsibul
1 küüslauguküüs
1 l piima
1 porgand
soola
cayenne-pipart
(karri-pulbrit)
paprikapulbrit
õli (maapähkli)
maitserohelist

1. Keeda kartulid pehmeks ja püreesta.
2. Haki sibul hästi peenikeseks ja prae väheses (maapähkli) õlis koos riivitud porgandiga kuldseks, lisa maitseained.
3. Sega kartulipüree ja porgandi-sibulasegu piimaga ning kuumuta keemiseni.
4. Lisa herned, purustatud küüslauk ja kõige lõpuks krevetid.
5. Aja keema ja serveeri, puista pinnale hakitud maitserohelist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

5 kommentaari “Püreesupp krevettidega

  1. mina panin ka ühe kuubiku kalapuljongit sisse. herneid panin u 250-300g. ilmselt sobiks sisse ka veel valge pipar, kuid selle puudumisel kasutasin maitse järgi musta. ka minu kogemus näitab, et krevette ei tohi keeta, seepärast lisasin kõigepealt herned, kuumutasin keemiseni, lisasin ruttu krevetid, segasin natuke ning oligi valmis. peale lõikasin peterselli. väga maitsev toit, oleks vaid ka saia kõrvale olnud 😛

  2. Olen veel noor, ja alles õppin söögi tegemist. Aga see püreesupp tuli küll ilusti välja. Täitsa minu maitse, mereandide spetsiifiline hõrk!