Hakklihapitsa Mehhiko moodi

PÕHI:
2 dl vett
25 g pärmi
1 sl taimeõli
1 tl soola
u 5 dl nisujahu

TÄIDIS:
300 g hakkliha
1 sl võid või margariini
1 tl piprast lihamaitseainet
1 tl punet
1 tl soola
1 küüslauguküüs
½ dl tomatipüreed
1 paprika
1 sibul
3-4 dl riivjuustu

1. Tee põhi: murenda ja sega pärm käesooja vette.
2. Lisa õli, soola ja nisujahu. Sõtku taigen ühtlaseks ja pehmeks.
3. Lase taignal kerkida lina alla soojas ruumis 40 minutit. Sea ahjutemperatuur 250°C kraadile.
4. Tee täidis: sulata või praepannil ja pruunista hakkliha purujaks. Maitsesta piprase lihamaitseaine, pune ja soolaga. Koori küüslauguküüs, pressi puruks ja lisa segusse.
5. Rulli taigen ümmarguseks lamedaks pitsapõhjaks. Tõsta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
6. Määri pitsapõhjale esmalt tomatipüreed ja lisa seejärel hakkliha.
7. Lõika paprika pooleks, eemalda semned ja tükelda viljaliha. Koori ja tükelda sibul. Pane kõik aedviljatükid hakkliha peale. Raputa peale riivjuustu.
8. Küpseta ahjus 10 minutit või nii kaua, kui pitsa on pealt kena värvi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga