Tort shokolaadikreemiga

PÕHI:
150 g sarapuupähkleid
4 munavalget
2 dl suhkrut

KREEM:
150 g tumedat shokolaadi
3 muna
1 sl kohvi
1 sl apelsinilikööri
2 dl vahukoort

KAUNISTUSEKS:
50 g shokolaadi

1. Lülita ahi sisse 175°C kraadile. Tee tordipõhi: tambi pähklid peeneks puruks. Klopi munavalged kõvaks vahuks. Sega suhkur vahtu. Lõpuks sega pähklipuru ettevaatlikult hulka.
2. Kalla taigen võiga määritud lahtikäivate äärtega koogivormi (u 24 cm läbimõõduga). Küpseta ahju alaosas umbes 40 minutit.
3. Lase tordipõhjal veidi jahtuda, enne kui eemaldad selle koogivormist. Jahuta tordipõhja veel resti peal.
4. Tee kreem: sulata shokolaad kuumas vees või mikroahjus. Eralda munavalged rebudest.
5. Sega munarebud, kohv ja liköör shokolaadi sisse. Klopi munavalged kõvaks vahuks ja lisa vaht shokolaadi-rebusegusse.
6. Klopi koor kõvaks vahuks ja sega shokolaadikreemi hulka.
7. Pane tordipõhi tagasi koogivormi. Kalla shokolaadikreem peale. Kata tort fooliumiga ja pane sügavkülmutusse vähemalt 4 tunniks.
8. Kaunistamine: sulata shokolaad ja laota see õhukeselt küpsetuspaberile. Lase jahtuda.
9. Lõika shokolaadiplaat väikesteks tükkideks ja kaunista tort vahetult enne serveerimist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

2 kommentaari “Tort shokolaadikreemiga