Dessertkorvikesed

KORVIKESED:
100 g tumedat shokolaadi
25 g võid või margariini või 2 sl taimeõli

TÄIDIS:
50 g võid või margariini
75 g tumedat shokolaadi
1 muna
1 sl tuhksuhkrut
1 dl vahukoort
u 50 g Daim shokolaaditükikesi

KAUNISTUSEKS:
mandariinilõike
kiiviviile

LISAKS
20 paberist muffinivorme
taignaprits või pritskott

1. Sulata 50 g korvikeste shokolaadist ja pool või kogusest mikrolaineahjus või kuumas vees.
2. Aseta 10 kahekordset muffinivormi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri vormid sulatatud shokolaadiga.
3. Lase shokolaadikorvikestel jahtuda umbes 15 minutit, kuni shokolaad on tardunud. 4. Sulata ülejäänud korvikeste shokolaad ja või ning määri vormid teist korda shokolaadiga. Lase umbes 15 minutit jahtuda. Eemalda muffinivormid ettevaatlikult.
5. Sulata täidise või ja shokolaad koos ning lase segul jahtuda.
6. Eralda munavalge ja rebu. Klopi munavalge vahule.
7. Sega munarebu tuhksuhkruga kokku. Lisa segu sulatatud shokolaadi hulka. Klopi koor vahule.
8. Haki Daim shokolaad ja lisa sulatatud shokolaadi hulka. Sega sulatatud shokolaadi hulka ettevaatlikult kõigepealt koorevaht ja siis munavalgevaht.
9. Pane täidis taignapritsi abil korvikestesse või täida korvikesed lusikaga. Kaunista puuviljadega vahetult enne serveerimist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga