Ploomi – õunakook

125 g võid või margariini
1½ dl suhkrut
2 muna
u 2½ dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 sl vahukoort
2 haput õuna
7-8 kivideta ploomi
½ dl rosinaid
½ dl pähklipuru

LISAKS
riivsaia ja rasvainet koogivormi määrimiseks

1. Lülita ahi sisse ja keera 200°C kraadile. Sulata või potis tulel või mikrolaineahjus, lase jahtuda.
2. Määri lahtikäivate äärtega u 24 cm läbimõõduga koogivorm rasvainega ja puista üle riivsaiaga.
3. Klopi kokku sulavõi ja suhkur. Lisa ükshaaval munad.
4. Sega kokku nisujahu ja küpsetuspulber ning raputa läbi sõela muna-võisegusse. Lõpuks lisa vahukoor.
5. Koori õunad ja lõika lõikudeks. Tükelda ploomid.
6. Sega taignasse ploomid, rosinad ja phklipuru ja 1 tükeldatud õun.
7. Kalla tagen koogivormi. Lao peale ülejäänud õunalõigud.
8. Küpseta ahju keskosas 30-35 minutit. Lase restil jahtuda.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga