Ahjupätsakas

1 kg “kodust” hakkliha
0,5 l hapukoort
4 muna
200 g jahu
0,5 kg porgandit või kapsast
4 keskmist sibulat
3 küünt küüslauku
soola
pipart
liha üldmaitseainet
hakklihamaitseainet
aroomisoola
(maitseaineid panna vastavalt enda maitsele, kuid arvestada, et juurvili võtab osa endasse)

1. Haki sibul peeneks, juurvili riivi siis vastavalt soovile kas jämeda või peene riiviga (kuid mitte väga pudruks). Küüslauk pressi.
2. Sega kõik koostisosad ühtlaseks massiks ning lase seista külmkapis u. 30-60 minutit.
3. Pane mass kõrgemate servadega anumasse ning aseta ahju, mis on enne soojaks läinud. Küpseta ahjus 30-45 minutit 225-250°C juures.

Serveerida võib nii soojalt kui ka külmalt. Sobib värske kartuli ja hautatud kapsa juurde ideaalselt. Peale võib serveerimisel lisada veel külma hapukoore-majoneesi kastet.
HEAD ISU!!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

2 kommentaari “Ahjupätsakas

  1. Proovisin ja tänan kokka õpetuse eest – väga maitsev ahjuroog! Lisasin omalt poolt veel riivitud keedekartuleid 0,5 kg.Tänan!