Lõhepirukas

1 pakk lehttaigent (500 g)
400-500 g värsket lõhefileed
1 porro
1 sl taluvõid
250 g hapukoort
1 sl jahu või kastmepaksendajat
soola
pipart
värsket tilli

1. Eemalda kalafilee nahast.
2. Maitsesta kalafilee soola ja pipraga.
3. Tükelda porro ja prae pannil võiga.
4. Lisa hapukoor porrole ja kuumuta.
5. Maitsesta porro ja hapukoore segu soola, pipra ja tilliga ning lisa jahu või kastmepaksendajat, et tekiks paksem kaste.
6. Rulli lehttaigen laiali ja aseta filee taigna keskele, vala porrokastmega üle ning sule pirukas taignaääri tõstes.
7. Küpseta pirukat ahjus fooliumi sees 220°C juures 20 minutit, siis tee foolium pealt lahti ja küpseta veel u. 10 minutit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

3 kommentaari “Lõhepirukas

  1. Teist korda tegin seda pirukat, esimesel korral söödi kõik samal õhtul, sel korral sai seetõttu kaks korraga tehtud! Lihtne teha, tulemus on imeline ja hõrk, nii et ei saagi end järgmise tüki võtmisest loobuma sundida. Soovitan!