Tuvi koorekastmes

1 tuvi (nt. meigas e. kaelustuvi)
70 g võid
50 g pekki
200 ml puljongit
100 g hapukoort
100 ml kuiva veini
1 sl äädikat
1 väiksem sibul
maitsejuuri
1 sl riivsaia
2 kadakamarja
1 tera pipart
3 tera vürtsi
2 tera nelki
jõhvikaid
soola

1. Hauta maitseained ja hakitud maitsejuured koos või ja pekikuubikutega. Lisa soolaga hõõrutud lind ja hauta pehmeks. Kasta lindu aeg-ajalt puljongi, veini ja äädikaga.
2. Sega praeleemesse riivsai ja hapukoor. Lisandiks serveeri jõhvikaid.

Hüva nõu:
Kasuta tuvi toiduks kohe pärast laskmist või leota 2 tundi kuni 1 ööpäev piimas. Noored tuvid sobivad ka küpsetamiseks pikitult praeahjus.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga