Õlles hautatud rästas

1 rästas
50 g võid
100 ml õlut
1 sl riivsaia
veidi sidrunikoort
soola

Puhasta lind ja eemalda sisikond. Hõõru soolaga, pruunista võis ja vala juurde õlu. Lisa riivsai, veidi riivitud sidrunikoort ja hauta lind pehmeks.

Hüva nõu:
Sobilikumad on hall- ja hoburästad.
Valmistatakse kohe pärast jahti või lastakse üle öö rippuda-laagerduda.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

52 kommentaari “Õlles hautatud rästas

  1. Jaajah eks kõik teavad lugu kuidas kajakat keedeti ja lõpuks koos potiga ära visati. Aga tegelikult kõlbab kajakat süüa küll kui teda õigesti valmistada. Ainult neid prügimäe omasid ei maksaks süüa. Rästas on nii mõnelgi maal täiesti tavaline söök, nagu meil kana. Eestis suhtutakse sellesse millegipärast võõristavalt. Aga eks näiteks konna või ajude söömisega ole sama lugu :)