Põdrapraad

1 kg põdraliha (selja-, aba- või kintsutükk)
150 g searasva
soola

MARINAAD:
100 ml oliiviõli
300 g valget kuiva veini
100 ml lauaäädikat
1 väiksem sibul
1 väiksem porgand
veidi sellerit
1 petersell
1 küüslauguküüs
pool loorberilehte
2 tera pipart
1 tera nelki
10 peenestatud kadakamarja
köömneid

1. Valmista marinaad: Puista happekindla nõu põhja osa hakitud või riivitud köögivilju, aseta nõusse portsjoniteks tükeldatud liha, tükkide vahele puista ülejäänud köögiviljad ja vürtsid. Vala üle veini, äädika ja õliga. Pööra lihatükke marineerimise ajal tihti, et liha marinaadiga hästi läbi imbuks.
2. 1-7 päeva marineeritud liha võta marinaadist, kuivata ja puhasta maitseainetest, hõõru soolaga ja küpseta ahjus kuumas rasvas. Lisandiks praekartulid, keedetud aedoad ja marineeritud ploomid pohlasalati või mustasõstrakeedisega.

Hüva nõu:
Noorte ulukite liha marineerib kiiremini, vanemate loomade liha tuleb marineerida kauem. Liha peab olema marinaadiga kaetud ja marineerida tuleb jahedas, alla 8°C.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

2 kommentaari “Põdrapraad

  1. Tegin täpselt etteantud kogustega marinaadi ja hoidsin liha selles 3 päeva.
    Tulemus oli kohutavalt äädikase maitsega liha.
    Õnneks oligi mul seda 1 kilo ainult.