Metskitsepraad vene päraselt

1 kg metskitseliha (selja- või kintsutükk)
35 g searasva
150 g pekki
pipart
soola

MARINAAD:
0,5 l 2%-list äädikat
1/2 mugulsibulat
1/2 porgandit
1/2 peterselli
1/4 sellerit
1 loorberileht
5 tera pipart
2 tl suhkrut
2 tl soola

1. Valmista marinaad: Tükelda maitsejuured ning keeda 10-15 minutit koos maitseainetega äädikas. Jahuta marinaad ning marineeri selles liha 2-3 päeva. Keera liha aeg-ajalt marinaadis.
2. Kuivata liha marinaadist, piki pekiribadega ja hõõru soola ning pipraga.
3. Küpseta ahjus kuumas rasvas kaane all.

Hüva nõu:
Noorte ulukite liha marineerib kiiremini, vanemate loomade liha tuleb marineerida kauem. Liha peab olema marinaadiga kaetud ja marineerida tuleb jahedas, alla 8°C.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga