Metsseapraad

1 kg pehmet metssealiha
250 g kergelt soolatud või suitsupekki
rasva
1 porgand
1 petersell
1 seller
pipart
soola

MARINAAD:
100 ml lauaäädikat
400 ml vett
2 mugulsibulat
2 loorberilehte
4 tera pipart

1. Valmista marinaad: Keeda marinaadi kuni sibul on pehme. Lisa äädikas ja jahuta marinaad. Marineeri liha 2-7 päeva.
2. Lõika pekk ja maitsejuured umbes 0,5 cm laiusteks ja 4-5 cm pikkusteks ribadeks. Piki liha peki ja maitsejuurtega. Kui soovid võid pikkimisel lisada ka küüslaugutükikesi. Hõõru liha soola ja pipraga ning aseta kuuma veega üle valatud ahjupannile. Lisa ka rasv. Küpseta ahjus ning kasta liha aeg-ajalt praeleemega.

Hüva nõu:
Põrsaste liha ei ole vaja marineerida.
Noorte ulukite liha marineerib kiiremini, vanemate loomade liha tuleb marineerida kauem. Liha peab olema marinaadiga kaetud ja marineerida tuleb jahedas, alla 8°C.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga