Prantsuse sibulasupp

5-6 sibulat
2 sl õli või võid
1 l kana- või lihapuljongit (kuubikutest)
1/2 tl paprikapulbrit
valget pipart
Cayenne´i pipart
tüümiani

LISAKS:
4 viilu vormisaia (-leiba)
75-100 g riivitud juustu

Koori sibulad ja lõika rõngasteks. Kuumuta potis rasvaine ja hauta selles sibulaid, kuni nad muutuvad klaasjateks. Lisa puljong ja maitseained. Lase supil umbes 15 minutit keeda. Maitse, kas maitseaineid on piisavalt. Jaga supp nelja väiksesse potti või kuumuskindlasse kaussi. Rösti saiaviilud ja pane supi peale. Raputa saiaviiludele rohkesti riivjuustu. Aseta portsjonid 5-8 minutiks 250°C ahju ülaossa. Kui juust hakkab mullitama, on supp valmis.
Serveeri kohe!
Hüva nõu: Selle supi peale sobib ka röstileib.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga