Sametine sibulasupp

500 g mugulsibulat
1 l kana- või juurvilja puljongit
50 g võid
1-2 sl jahu
2 dl rõõska koort 35%
riivjuust
röstitud saiakuubikud

Hauta sibulaviile võis kuni nad on klaasjad (ära pruunista). Püreeri sibul (mida vähem tükke jääb, seda maitsvam supp on). Lisa puljong. Lase keema. Lisa rõõsa koorega segatud jahu. Keeda kuni supp muutub veidi paksemaks. Maitsesta vajadusel soola ja valge pipraga.
Serveeri supp taldrikus, sinna peale riivjuust ja röstitud saiakuubikud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

122 kommentaari “Sametine sibulasupp

  1. väga hea on. panin küüslauku ka küünejagu ja nati purust tomatit. vbl mingit ürti (basiilik?) peaks veidi lisama, et kergem oleks. või siis lahjemat koort.