Sealiha ananassi ja aedubadega

400 g seafileed
200 g ananassi
2 kanamuna
100 g riivitud saia
soola
seesamiseemneid
purustatud musta pipart
õli
1 tl hakitud värsket või kuivatatud münti

Lisand:
600 g värskeid või külmutatud aedubasid
150 g india pähkleid
soola
2 küüslauguküünt
oliiviõli

Esmalt valmista segu, mille sisse kastad ananassisektorid ja sealiha medaljonid (lõika fileest ise). Klopi kanamunad kergelt lahti ja maitsesta purustatud pipra ja soolaga. Sega riivsaia sisse hakitud münt. Maitsesta segu ka soolaga. Kasta liha ja ananass (korda mööda ) lahtiklopitud munasegusse ja see järel riivitud saia sisse. Küpseta kuumas õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Valmista lisand. Pane vesi keema ja hauta selles aedubasid, maitsesta vett ka soolaga. Nõruta liigne vesi välja, pane kuumad oad kaussi ja lisa ubadele hakitud India pähkleid.
Valmista ka kaste. Selleks purusta küüslauguküüned, lisa oliiviõli ja veidi soola.
Serveeri asetades küpsetatud liha ja ananass taldrikule, lisandiks paku aga hautatud aedube, millele vala peale ka veidi kastet. Kaunista.
NB! Taas ei midagi kallist, kuid ometi mündi kasutamine annab juurde uusi maitselelamusi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga