Sidruniruudud

Taigen:
2,5 dl nisujahu
0,5 dl suhrut
1 tl vaniljesuhkrut
150 g võid
2 sl vett

Täidis
3 muna
2 dl suhkrut
0,5 dl nisujahu
1 sidruni riivitud koor
5 sl värskelt pressitud sidrunimahla
tuhksuhkurt

1. Mõõda kuivained lauale ja lisa tükikestena toasoe või, haki noagi segi.
2. Lõpuks lisa vesi ja sega ühtlaseks tainaks (väga mugav on seda teha köökombainiga).
3. Vooderda 20×25 cm suuruse nelinurkse ahjuvormi või plaadi põhi ja ääred taaignaga ning küpseta 15 minutit 200°C juures.
4. Samal ajal vahusta munad suhkruga, lisa nisujahu, sidrunimahl ja riivitud koor.
5. Vala täidis eelnevalt küpsetatud taignale küpseta veel 10 minutit.
6. Kui soovid, raputa kook pärast ahjust väljavõtmist üle tuhksuhkruga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

67 kommentaari “Sidruniruudud