Loomalihapuljong

1 kg looma kooti, sääre- või üdikonte ühes lihaga
1 suur porgand
3 sellerivart
1 mugulsibul
2,5 l vett
6 tera musta pipart
maitsetaimi
jämedat soola

1. Pane kondid ahjupannele. Lisa puhastatud ja neljaks lõigatud porgand, paksult viilutatud sellerivarred. Eemalda sibilal tipp ja kand, koort ei ole vaja eemaldada ning lõika sibul neljaks ja pane samuti ahjupannile.
2. Prae ahjus 220°C juures 45 minutit, vahepeal ühe korra aineid keerates.
3. Tõsta kõik koostisained ja pannile valgunud vedelik suuremasse kastrulisse. Lisa peotäis maitsetaimi ja pipraterad. Vala peale vesi ja kuumuta keemiseni.
4. Riisu vaht, vähenda kuumust nii, et puljong vaevalt keeb ja keeda 3,5-4 tundi. Keetmise lõpus maitsesta soolaga. Seejärel kurna puljong. Jahuta ja tõsta külma. Soovikorral võid külmalt puljongilt eemaldada rasva.
Hüva nõu:
Kasuta puljongit suppide valmistamisel või kastmepõhjana. Soovikorral võid puljongi kokku keeta, siis saad puljongikontsentraadi.
Külmutatud kontidest-lihast ei saa maitsvat ega selget puljongit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga