Banaanimuffinid 2

150 g võid või margariini
2 dl suhkrut
4 muna
2 banaani
1 sl sidrunimahla
u. 4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit

1. Lülita ahi sisse ja keera 200°C kraadile. Klopi või ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa munad ükshaaval, kogu aeg kloppides.
2. Koori banaanid ja püreesta kahvli või saumiksriga. Lisa sidrunimahl.
3. Sega kokku nisujahu ja küpsetuspulber. Sega banaanipüree ja jahu taignasse. Määri muffinivorm võiga või kasuta paberist muffinivorme ja täida umbes 3/4 vormide mahust.
4. Küpseta ahju keskosas umbes 20 minutit. Lase muffinitel veidi jahtuda, enne kui need vormist välja võtad. Jahuta restil.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

58 kommentaari “Banaanimuffinid 2

  1. Muffinid ahjus ja ilusti kerkivad :) Tahtsin kommenetaariks teistele veel öelda, et ärge muffinivormi (mina kasutan pabervorme) väga palju tainast pange. Küpsemise ajal tainas vedeldub ja vaatasin just, et paarist vormist hakkas välja voolama. Panin vormid umbes 3/4 osas täis.

  2. Olen juba 3 aastat teinud. Lisan juurde ka shokolaadi täppe. Mees kiidab taevani ja nõuab ikka ja jälle, kui pikem paus on sisse tulnud:) Kaotasin vahepeal retsepti ära ja võtsin kiiresti ühe teise – polnud üldse nii hea.

  3. Ma just tegin ja tulid imehead!!! Lisasin veel mustsõstarid ka taignasse.
    Kuigi 200 kraadi tundus natuke liiga palju,läksid ruttu pealt pruuniks.

  4. Minul on alati jäänud ilusad kohevad. Äkki sa unustasid panna küpsetuspulbrit või ei segand seda jahuga läbi. Või, suhkru ja muna vaht peaks jääma õhuline. Nagu tavalised vahustatud munadki. Minu sulatan tavaliselt võid veidi pehmemaks enne vahustamist, et oleks kergem vahustada.