Mustikakook

1. Sulata või (margariin) pane jahtuma.
2. Vahusta munad suhkruga. Lisa sulavõi (võib olla soe kuid mitte kuum).
3. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu.
4. Pane (ca 3 cm) kõrgema äärega ahjuplaadile küpsetuspaber. Pane taigen ühtlaselt plaadile nii, et jääksid ka kõrgemad ääred.
Nüüd laota peale mustikad (kui võtad sügavkülmast pole vaja sulatada) ja kalla peale hapukoore-muna-suhkru segu.
5. Küpseta 200°C ahjus 30-40 min.

Parim mustikakook mida olen saanud.

Tainas:
2 muna
1,5 dl suhkrut
200 g sulavõid või -margariini
5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit

Peale:
ca 6 dl mustikaid
250 g hapukoort
4 muna
1,5 dl suhkrut
vaniljesuhkrut

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

15 kommentaari “Mustikakook

  1. Kook on super hea. Teinud nii külmutatud kui ka tavalistest mustikatest. Võibolla võiks natuke suhkrut vähem olla, aga see on juba maitse küsimus. Kooki on ka lihtne teha kõik kes vähegi varem on mingit kooki varem teinud saavad sellega hakkama. Kõigile soovitan.

  2. Lisasin kattele 200 g kohupiima ja jätsin ühe muna panemata, hapukoort sai ka ntuke vähem. Kook tuli maitsvam, muidu liiga lääge! Lihtne ja hea retsept.

  3. Tere, olen 2 korda kooki teinud vaarikate ja mustikatega koos. Esimene kord tooretest ja teine kord külmetatud marjadest. Mõlemad korrad tuli välja supermaitsev! Küpses ainult natukene kauem kui retseptis mainitud.

  4. Tegin värskete mustikatega ja kook tuli väga maitsev. Suure plaadi jaoks on tainast ehk liiga vähe kui paksu põhja tahta.

  5. Min tegin täna seda sügavkülmutatud mustsõstardega ja ei pannud nii palju,kui ette nähtud.Panin nii palju,et õrnalt tainast katavad.Nämmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

  6. Kas ta peabki nii must ja vedel olema? Üle ääre ajas ka? Kõik kohad mustikaga koos! Nõme kook isegi suure näljaga ei suutnud juua seda 😀

  7. TÕELISELT supermõnus kook ju. Valmistada kerge ja hästi maitsev kah!! Nagu mainitud, siis mina kasutasin mustikate asemel mustsõstraid ja vaarikaid. Vedel ei jäänud nagu kartsin. Meeldivaim üllatus retseptide vallas sel kuul :)

  8. Niih.. kohe-kohe pistan selle küpsetise ahju.. toores väljanägemine on super!! Loodan, et pärast ahjust võtmist on ta veelgi parem. Kardan aind seda, mis üks eelnevatest kommenteerijatest mainis, et kui kasutada mustsõstraid jms, siis jääb vedel keskelt.. ise kasutasin mustsõstraid ja vaarikaid. Loodan siiski kõige paremat!

  9. Oli jah väga hea kook, siis soojalt kui külmalt. Proovisin ka punaste ja mustade sõstardega, kuid siis jäi keskelt natuke vedel.