Caesar salat klassikaline

2 pead rooma e. cos lehtsalatit – pese ning eemalda välimised lehed
1,75 dl oliivõli
veidi purustatud küüslauku oliivõli maitsestamiseks
0,5 tl soola
0,5 tl purustatud musta pipart
1 suur poolitatud sidrun
6 kuni 8 tilka Worcesteri kastet
2 poolhüübinud muna
4 sl riivitud parmesani
2 kuni 2,5 dl küüslauguga maitsestatud krutoone ehk röstitud saiakuubikuid

Pane salatilehed suurde kaussi. Pane teised salatiained vaagnale-lõikelauale valmis.
Kalla umbes 1,25 dl küüslauguga maitsestatud oliiviõlist salatilehtedele. Sega ettevaatlikult läbi. Lisa sool ja pipar, sega kergelt.
Pressi sidrunimahl salatile, lisa Worchestershire kaste. Löö kergelt hüübinud munad salati kohal katki. Lisa ülejäänud oliivõli. Lisa parmesan ning sega salat uuesti läbi.
Lisa küüslaugukrutoonid ning sega õrnalt läbi.
Aseta salatilehed taldrikutele, alumised leheotsad taldriku ääre pool. Siis on salatit lihtsam sõrmede vahel süüa, nagu retsepti autor Caesar Cardini ette nägi.
Serveeri kohe.
Hüva nõu:
Kergelt hüübinud munade (‘coddled eggs’) saamiseks kuumuta väikeses potis vesi keemiseni. Pane toasoojad munad ettevaatlikult vette ja keeda 45 sekundit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga