Hakk – kotletid

500 g hakkliha
1 muna
1-2 mugulsibulat
3 viilu saia
3/4 kl vett või piima
musta jahvatatud pipart
soola
rasvainet praadimiseks

1. Lisa hakklihale peeneks hakitud sibul, muna, piimas või vees leotatud sai, pipar ja sool. Sega ja sõtku tihe taigen.
2. Vormi laual riivsaias noa või märja käe abil ümara või pikliku kujuga kotletid ja prae pannil mõlemalt poolt helepruuniks.
Lisandiks paku keedetud kartuleid või kartuliputru, hautatud köögivilja ja toorsalatit.
Kastmeks sobib piima- või hapukoorekaste.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

41 kommentaari “Hakk – kotletid

  1. Saiaga ei tohiks liialdada, siis jääb kotlet kuidagi maitsetu. Praed pannil helepruuniks ja siis 225 kraadi juure ahju läbi küpsema.

  2. Marianne Hõlpus

    Jätke vesi retseptist ära ja selle asemel võib olla vees leot.saiaviilud(sellele kogusele umbes 5 viilu)Munade lisamine teeb kotletid tuimaks.Kasutan ainult leotatud saia ,mis jätab kotletid mahlaseks.

  3. ühest munast ei piisa..peab olema vähemalt 2-3 muna…muidu ei seo korralikult..kui panna üks muna tuleb panna natuke jahu et seoks..sest muidu laguneb ära..aga muidu on selline hea lihtne…lisandiks saab veel panna porgandit (riivitud) ja keedetud riisi ka kui tahad..aga jah…igaüks ise teab mida lisaks panna või kas üldse panna :)