Brownies shokolaadikattega

TAIGEN:
200 g tumedat shokolaadi
200 g võid või margariini
4 muna
4 dl suhkrut
200 g hakitud pähkleid
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit

KATE:
200 g tumedat shokolaadi

KAUNISTUSEKS:
hakitud pähkleid

1. Lülita ahi sisse ja keera 200°C-le. Sulata shokolaad nõuga kuumas vees või mikros. Sulata või. Lase võil ja shokolaadil veidi jahtuda.
2. Klopi munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega shokolaadi-võisegu vahu hulka. Sega kausis läbi nisujahu ja küpsetuspulber.
3. Lisa taignale kõigepealt hakitud pähklid ja siis jahu kõpsetuspulbriga. Sega hästi läbi.
4. Määri u.30×40 cm suurune äärtega ahjuplaat rasvainega või kata küpsetuspaberiga. Pane taigen ahjuplaadile.
5. Küpseta ahju keskosas u.25 minutid. Lase enne serveerimist jahtuda.
6. Sulata katte shokolaad ja kata põhi sellega. Puista peale hakitud pähkleid ja lõika kook 4-5 cm suurusteks ruutudeks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

48 kommentaari “Brownies shokolaadikattega

  1. On küll mõte kirjutada maha. Esiteks kõigil ei ole kodus riiulid kokaraamatuid täis, siis on hea, kui saab sama asja netist. Ning internetis on ju eriti mugav ka pealekauba – lihtsalt toksid sõna google’isse sisse ja kohe lööb ette.

    Väga hea kook! Aga kõige paremat olen ma siiski saanud ameeriklanna enda tehtud – kui ma seda maitsesin, sattusin esimese raksuga eufooriasse, sest see oli kõige parem asi mis ma kunagi üldse maitsnud olin.

  2. Need tulid väga head!! Kuigi natuke mõrud, et shokolaadikastet peaks tegema heleda shokolaadiga, ma arvan, et ei tohiks tulla liiga magusad! Aga soovitan kõigil järele proovida, need koogid on tõesti maitsvad!