Kala sidrunikastmes

500 g kohafileed
sool
sidrunipipart
2 sidrunit
veidi suhkrut
hakitud tilli
1 tl võid
2 keedetud kanamuna
200 g maitsestamata jogurtit
õli praadimiseks

1. Maitsesta kalafilee soola ja sidrunipipraga. Küpseta pannil.
2. Valmista kaste. Aseta kastrul koos võiga tulele. Riivi veidi sidrunikoort. Pigista sidrunitest mahl klaasi. Kuumuta riivitud sidrunikoor kuumas võis. Lisa maitsestamata jogurt ja hakitud värske till. Kuumuta kastet veel kuni keemiseni, kuid ära keeda. Lisa sidrunimahl ja maitse järgi suhkrut. Viimasena lisa ka keedetud ja hakitud kanamunad. Kuumuta kaste keemiseni. Maitsesta lõplikult.
3. Serveeri rooga koos keedetud kartulite ja värske salati ja sidruniviiludega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

3 kommentaari “Kala sidrunikastmes

  1. Iseenesest maitsev, aga nõustun eelnevaga, et liiga hapu.
    Soovitan esialgu proovida ühe sidruniga (väiksemaga).

  2. Proovisin teha, minu maitse jaoks tuli liiga happeline. Tõsi kala peale see kaste sobib aga näiteks kõrvale kartulite peale jääb liiga hapuks/magushapuks kui suhkrut lisada.