Lahtine juustu – sibulapirukas

0,5 kg valmis pärmi lehttainast
300 g mugulsibulat
200 g toorjuustu
50 g sinihallitusjuustu
õli
2 sl suhkrut
soola
veidi kaneeli

1. Sulata tainas ja laota see küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Eelsoojenda ahi 170°C-ni, tee taignale kahvliga augud ja küpseta tainas ahjus 10 minutit.
2. Koori ja haki sibulad väikesteks kuubikuteks. Pane pann tulele, lisa ka õli. Küpseta sibulad klaasjaks, lisa veidi soola ja suhkurt.
3. Jahuta sibulad maha. Aseta toorjuust suuremasse kaussi, lisa kaneel ja sibulad. Sega ühtlaseks massiks.
4. Kata saadud massiga lehttainas ja küpseta kook valmis. 20 minutit 170°C ahjus.
5. Võta pirukas välja ja lase sellel 10 minutit plaadil jahtuda. Lõika portsjoniteks ja serveeri. Juurde võid pakkuda maitserohelisega segatud hapukoore kastet.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga