Kadakamarjadega seapraad mustsõstrakastmes

1 kg seasinkki
3 tera kadakamarju
liha üldmaitseainet
veidi soola
100 g jõhvikaid
2 hakitud küüslauguküünt

KASTE:
300 g külmutatud mustsõstraid
100 g maitsestamata jogurtit
2 sl suhkrut
veidi Cayenne`i pipart

1. Tee lihatükile pikki lihaskiudu terava noaga lõiked, maitsesta need lõiked maitseainete, küüslaugu, soola ja tervete jõhvikatega. Maitsesta ka liha pealispind soola, hakitud küüslaugu, liha maitseainega ja purustatud kadakamarjadega.
2. Mässi liha fooliumisse ja küpseta eelkuumutatud ahjus 100°C juures umbes 1 tund. Et liha liialt kuivaks ei jääks, lisa ahjuplaadile ka vett.

Kaste: Sega kokku jogurt, mustsõstrad ja suhkur. Püreesta segu saumikseriga ühtlaseks massiks. Lisa juurde ka Cayenne`i pipar. Sega veel ja lase kastmel kuni 30 minutit maitsestuda. Serveeri koos lahti lõigatud kuuma ahjupraega.

Lisandiks sobib: Ahjus küpsetatud Pariisi kartul.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga