Kuivatatud ploomidega täidetud kartulid

250 g kuivatatud musti ploome
suhkrut
1 kg kartulit
250 g nisujahu
1 suur muna (kergelt lahtiklopituna)
1 sl võid
veidi riivsaia
0,5 tl jahvatatud kaneeli

1. Leota ploome 30 minutit leiges vees. Leotatud ploomidele puista peale suhkur (nii kaob ploomid liigne mõrkjas suitsumaitse).
2. Koori kartul, keeda ja suru läbi sõela puruks. Tõsta kartulipüree lõikelaualae, maitsesta soolaga ja jäta jahtuma.
3. Lisa kartulipüreele jahu, muna ja või. Sega ühtlaseks taignaks. Vooli kartulitaignast ümarad pallid, suru igasse palli üks kuivatatud ploom ja vooli püreetainas taas kenaks palliks.
4. Pane suurem kastrul koos veega tulele ja aseta kartulipallid keeva vette, ning keeda seni, kuni need kenasti pinnale tõusevad. Tõsta valmis pallid taldrikule.
5. Pruunista riivsai vähese või ja suhkruga. Puista segu püreepallidele ja serveeri roog kuumalt.

Lisainfoks: See roog on maitsev nii iseseisvalt, kuid sobib suurepäraselt ka verivorstide ja ahjupraega. Samuti nii hapukapsas, pohlamoos, kui ka kõrvitsasalat on selle põhiroa suurepärased saatjad.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

47 kommentaari “Kuivatatud ploomidega täidetud kartulid