Õuna – hapukoorekook

250 g margariini
2 kl pannkoogijahu
2 kl nisujahu
1 kl suhkrut
2 muna
500 g hapukoort
4-6 keskmist õuna
kaneeli või vaniljet

1. Koori ja tükelda õunad väiksemateks tükkideks.
2. Sulata margariin ja lisa jahud, suhkur ja munad. Sega tihedaks massiks.
3. Seejärel aseta 2/3 taignast plaadile. Sinna peale aseta õunad ja vala õuntele hapukoor. Raputa peale suhkrut ning kaneeli.
4. Ülejäänud taignast tee puiste. Selleks lisa taignale jahu ja suhkurt ning sega sõmeraks massiks. Puiste raputa ühtlaselt kõige peale.
5. Küpseta 200°C juures u 20 minutit kuni kook pealt helepruuniks muutub.
Kui raatsid oodata siis järgmisel päeval on kook veel maitsvam.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

10 kommentaari “Õuna – hapukoorekook

  1. Väga mõnus kook, tegin täpselt retsepti järgi ja olen tulemusega väga rahul. Tänud retsepti autorile!

  2. seda kooki on nii lihtne teha, samas on see nii maitsev. Korra olen lisanud ka ploome ja hapukoorest pool olen asendanud lahja kohupiimaga. njämm-njämm

  3. väga mõnus kook just ampsan teist :)
    hea ja väga lihtne teha ning kiiresti valmib :)
    soovitan kõigil ää maitsta :)))

  4. väga mõnus kook just ampsan teist :)
    hea ja väga lihtne teha ning kiiresti valmib :)
    soovitan kõigil ää maitsta :)))