Suitsukalatort

400 – 500 g kuumsuitsukala (skumbria, tursk, savoriin vms.)
1 suurem vormisai (röstisai)
1 sibul (kui soovid)
majoneesi
hapukoort
1 punane paprika
värsket kurki
2 keedetud muna
soola
veidi pipart

1. Puhasta skumbria ja haki väikesteks tükikesteks. Haki sibul, paprika, kurk. Tambi muna kahvliga peeneks.
2. Sega majonees, hapukoor, sibul ja skumbria. Maitsesta soola ja pipraga. Segu paksus on oma maitse järgi, olenevalt, kuidas majoneesi ja koort paned. Siiski, mida rohkem neid on, seda mahlasem tort jääb.
3. Lõika saial koorikud küljest ära. Lao saiaviilud alusele, tihedalt üksteise kõrvale. Kanna peale kolmandik kalasegust. Lao järgmine kiht saia, siis uuesti segu. Parim variant on, kui saab 3 kihti saia ja kõige pealt veel seguga kaetud.
4. Puista kurk, paprika ja muna kõige pinnale. Kui loomingutuju, siis tee mingi muster ka, jääb hästi ilus.
5. Pane tort ööseks külmikusse tõmbama. Järgmisel päeval aga head isu!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga