Meekook

Taigen:
4 muna
1,5 dl suhkrut
vaniljesuhkrut
3 sl vedelat mett
6 dl jahu
1 sl söögisoodat

Täidis:
2 banaani
500 g hapukoort (20%-list)
natuke joogijogurtit

1. Valmista täidis: pressi banaanid kahvliga püreeks, lisa hapukoor ja joogijogurt, sega, jäta seisma jahedasse.
2. Valmista taigen: klopi lahti munad, suhkur ja vaniljesuhkur, lisa mesi, sega. Sega omavahel jahu ja söögisooda, sõelu see segu muna-suhkru-meemassile, sega ühtlaseks taignaks. Tuleb päris tihke taigen.
3. Määri lahtikäiv koogivorm (26 cm) margariiniga või vooderda küpsetuspaberiga. Kalla sinna taigen ja suru märja käega ühtlaseks ja tasaseks.
4. Küpseta ahjus 180°C juures umbes 45 minutit (kontrolli küpsust puutikuga). Kook küpseb tumepruuniks.
5. Jahuta kook ja lõika kolmeks või neljaks kihiks. Määri kihtide vahele ja ka pealmisele kihile täidist. Kata fooliumi või toidukilega ja jäta ööpäevaks seisma. Enne serveerimist määri peale jogurtit ja kaunista tordikaunistustega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

 

Üks kommentaar “Meekook

  1. Tegin selle imelise mesikoogi,kolmekihilise.Tõeliselt hõrk,mee maitse oli nii imeline ja banaanisegu andis väga hõrgu suussulava elamuse.Meeldis nii noortele kui vanadele ja eriti lastele.Väga lihtne teha järgmiseks õhtuks valmis ja külla kaasa võtta.Soovitan kindlasti teistelegi.