Friteeritud suupisted

1 kollane paprika
1 punane paprika
1 väike suvikõrvits
1-2 sibulat
1 purk rohelisi kivideta oliive (150 g)
100 g kooritud krevette

FRITÜÜRTAIGEN:
2 dl nisujahu
1,5 dl lahjat õlut või pilsnerit
1 tl soola
2 sl tugevamaitselist riivjuustu
1 tl kuivatatud basiilikut
2 munavalget
u 5 dl õli friteerimiseks

Pese aedvili ja koori sibulad. Eemalda paprikatest seemned ja lõika viljaliha umbes 4 cm pikkusteks ribadeks. Lõika suvikõrvits 1 cm paksusteks viiludeks. Lõika ka sibul viiludeks. Nõruta oliivid. Sulata krevetid. Klopi jahu, õlu, sool, riivjuust ja basiilik taignaks. Klopi munavalged kõvaks vahuks ja sega vaht taignasse. Kuumuta õli 180°C-ni kas pannil või potis. Õli on piisavalt kuum, kui sellesse pandud saiatükk tõmbub minutiga kuldpruuniks. Kasta aedvili, oliivid ja krevetid kahvli abil üleni fritüürtaignasse. Friteeri suupisted õlis väikeste koguste kaupa kuldpruuniks. Tõsta need vahukulbiga õlist välja ja pane majapidamispaberile nõrguma. Serveeri suupisteks kergete jookide juurde.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga